Skip to main content

7 iemesli, kāpēc Līgo svētkus svinēt ar vietējiem produktiem galdā

10 jūnijs 2024
7 iemesli, kāpēc Līgo svētkus svinēt ar vietējiem produktiem galdā

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure aicina Latvijas iedzīvotājus sagaidīt Jāņu dienu senču tradīcijās, svētku galdam izvēloties vietējo pārtikas ražotāju un lauksaimnieku produkciju.

Līgo vakars un Jāņu diena ir Latvijas nacionālie svētki, kuros pulcējas ģimenes, radi un draugi, lai kopā svinētu vasaras Saulgriežus ar dziesmām, dejām un tradicionāliem ēdieniem.

“Protams, ka laiki un līdz ar to arī tradīcijas mainās, bet nemainīgi zemākā cena ir bijusi svarīgākais kritērijs, izvēloties pārtikas produktus, ko likt iepirkumu grozā. Mēs vēlamies atgādināt, ka aiz vietējām precēm un ražojumiem nestāv ārvalstu veikalu ķēdes, sausi cipari un aprēķini, bet gan mūsu pašu cilvēki – pārtikas ražotāji, pārstrādātāji, lauksaimnieki un mājražotāji,” uzsver Ināra Šure.

“Ja arī tas Latvijas siera ritulis, cūkgaļas šašliks vai alus pudele ir dārgāka, atceries, ka to ir ražojuši mūsu cilvēki un naudiņa par vietējo pārtiku paliks Latvijas ekonomikā. Katrs Latvijas produkts, kuru izvēlamies importa preču vietā, ir daļa no svarīga atbalsta pašmāju alus, siera, gaļas, graudu, dārzeņu un citu nozaru ražotājiem,” atgādina Ināra Šure.


Ināra Šure

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure aicina Latvijas iedzīvotājus sagaidīt Jāņu dienu senču tradīcijās, svētku galdam izvēloties vietējo pārtikas ražotāju un lauksaimnieku produkciju.

Līgo vakars un Jāņu diena ir Latvijas nacionālie svētki, kuros pulcējas ģimenes, radi un draugi, lai kopā svinētu vasaras Saulgriežus ar dziesmām, dejām un tradicionāliem ēdieniem.

“Protams, ka laiki un līdz ar to arī tradīcijas mainās, bet nemainīgi zemākā cena ir bijusi svarīgākais kritērijs, izvēloties pārtikas produktus, ko likt iepirkumu grozā. Mēs vēlamies atgādināt, ka aiz vietējām precēm un ražojumiem nestāv ārvalstu veikalu ķēdes, sausi cipari un aprēķini, bet gan mūsu pašu cilvēki – pārtikas ražotāji, pārstrādātāji, lauksaimnieki un mājražotāji,” uzsver Ināra Šure.

“Ja arī tas Latvijas siera ritulis, cūkgaļas šašliks vai alus pudele ir dārgāka, atceries, ka to ir ražojuši mūsu cilvēki un naudiņa par vietējo pārtiku paliks Latvijas ekonomikā. Katrs Latvijas produkts, kuru izvēlamies importa preču vietā, ir daļa no svarīga atbalsta pašmāju alus, siera, gaļas, graudu, dārzeņu un citu nozaru ražotājiem,” atgādina Ināra Šure.